Brand

Brand

BRAND

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια στο χώρο της μόδας, το brand name VETO διαθέτει μια από τις κορυφαίες μονάδες σχεδίασης και παραγωγής γυναικείων ενδυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Tα ρούχα της VETO μπορείτε να τα βρείτε στα εταιρικά καταστήματα λιανικής, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Λαμία και Βέροια.
Το δίκτυο πωλήσεών της περιλαμβάνει περισσότερα από διακόσια σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, και εκατό σημεία πώλησης σε 15 χώρες του εξωτερικού.

Όλα τα ρούχα των συλλογών της σχεδιάζονται από Έλληνες σχεδιαστές, με υφάσματα των κορυφαίων brand της ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς. 
Η εταιρεία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία της μόδας διεθνώς, συμμετέχοντας σε fashion shows, διεθνείς εκθέσεις και fora σε Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο, έτσι ώστε να ενημερώνεται για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς και να φέρνει τον αέρα από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις της μόδας στη Θεσσαλονίκη. 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Μισός αιώνας γνώσης και εμπειρίας κρύβεται πίσω από κάθε βελονιά στα ρούχα της VETO, που σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξάγει μόδα σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες .
Η σχέση της οικογένειας Κοροκυθάκη με το ένδυμα πάει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν ο Μιλτιάδης Κοροκυθάκης ανοίγει το πρώτο του εμποροραφείο και ράβει γυναικεία ρούχα sur mesure. Γρήγορα θα αντιληφθεί ότι το καταναλωτικό κοινό προτιμά το έτοιμο ρούχο. Έτσι, τη δεκαετία του ’60, ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με άλλους ράφτες της Θεσσαλονίκης και δημιουργούν τον Συνεταιρισμό Εμποροραπτών Θεσσαλονίκης. Ουαστικά είναι η πρώτη εταιρεία που κάνει μαζική παραγωγή ρούχου prêt-à-porter».
Με το επιχειρηματικό πνεύμα που τον διακρίνει ο Μιλτιάδης Κοροκυθάκης αντιλαμβάνεται τις προοπτικές που ανοίγονται στον κλάδο και τη δεκαετία του ’70 δημιουργεί τη δική του βιοτεχνία. 
Ανάμεσα σε ραπτομηχανές, υφάσματα και κλωστές θα στριφογυρίζουν παίζοντας και σιγά σιγά μαθαίνοντας τη δουλειά  και οι δυο γιοι του, Δημήτρης και Γιάννης, οι οποίοι θα είναι και οι συνεχιστές του στην οικογενειακή επιχείρηση
 
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το 1980 τα δύο αδέλφια μπαίνουν για τα καλά στη δουλειά, ιδρύοντας τη VETO COLLECTION, την οποία αναπτύσσουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Οι εγκαταστάσεις μεγαλώνουν, η παραγωγή αυξάνεται και η VETO αρχίζει τις εξαγωγές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κεντρική Ευρώπη. 
«Ήταν οι καλές εποχές της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, που είχε καθετοποιημένη παραγωγή από το βαμβάκι μέχρι τα κλωστήρια, τις βιοτεχνίες και το τελικό προϊόν μπορούσε να εξαχθεί εύκολα, με ανταγωνιστικούς όρους, χάρη στη νομισματική πολιτική της εποχής. Παρά τη γενικότερη τάση φυγής των επιχειρήσεων, η VETO διατηρεί την παραγωγική της βάση σταθερά στη Θεσσαλονίκη, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, αποτελώντας μια από τις κορυφαίες μονάδες σχεδίασης, παραγωγής και διάθεσης γυναικείων ενδυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.  
 
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Το 1990, η εταιρία κάνει το πρώτο της βήμα στην υπόλοιπη Ελλάδα, εγχείρημα που συναντά άμεση ανταπόκριση. Τα ρούχα VETO είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από διακόσια σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, ενώ η εταιρεία διατηρεί εταιρικά καταστήματα λιανικής σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Λαμία και Βέροια. Τα ελληνικά ενδύματα made in Thessaloniki εξάγονται σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κύπρο, Ισραήλ, Μάλτα, Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία Κόσοβο και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) όπου διατίθενται σε εκατό σημεία πώλησης.
Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 20% του κύκλου εργασιών της VETO και ο στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και να ανοιχτεί και σε νέες αγορές. Πριν από έναν μήνα η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.fibes.gr μέσω του οποίου τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο!

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Τα ρούχα της VETO σχεδιάζονται και ράβονται «στα μέτρα» της σύγχρονης γυναίκας, που διαθέτει θηλυκότητα, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Της γυναίκας που θέλει να είναι κομψή όλες τις ώρες της ημέρας και να ξεχωρίζει για το στιλ της σε κάθε περίσταση. 

Κάθε βελονιά στα ενδύματα της VETO κρύβει μέσα της γνώση και εμπειρία, φροντίδα και καλό γούστο. Όλα όσα χρειάζονται δηλαδή για ένα καλοραμμένο ρούχο. 
Οι συλλογές μας συνδυάζουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας με κλασικά στοιχεία. Δημιουργικές σχεδιαστικές πινελιές αναδεικνύουν διαχρονικά πατρόν και μοτίβα, ενώ η ποιότητα των υφασμάτων και η άψογη εφαρμογή αποτελούν εγγύηση για εντυπωσιακές εμφανίσεις 

 

Last modified onΠαρασκευή, 05 Απριλίου 2024 11:16
(0 votes)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Languages